طب سنتی

تازه های طب سنتی

طب سنتی

تازه های طب سنتی

طبقه بندی موضوعی

۴ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دکتر مینایی، متخصص طب سنتی در گفتگویی با اشاره به خواص عسل افزود: طبیعت عسل گرم و خشک است و با توجه به مناطقی که در آن شکل می‌گیرد گرمی و خشکی آن متفاوت است بطور مثال سبلان نسبت به مناطق گرم و خشک دارای عسل‌هایی با گرمی خفیف تا میانه است.

متخصص طب سنتی اظهار داشت: عسل برای افراد در سنین مختلف اثرات گوناگونی دارد، جوانان با مزاج گرم باید عسل را با آب ترکیب کنند تا گرمی آن کمی تعدیل شود سپس میل کنند در غیر این صورت گرمیشان افزایش پیدا می‌کند و خوردن عسل بجای خیر بودن برایشان شر می‌شود، افراد میانسال و کهنسال می‌توانند عسل را مستقیماً میل کنند و هرچه این ماده از مناطق گرمتر تهیه شده باشد، برایشان مفیدتر است.

دکتر مینایی در ادامه با اشاره به خوردن عسل به همراه مصطکی (صمغ نوعی درخت) تصریح کرد: این ترکیب جاذب‌الرطوبت است یعنی رطوبات اضافی در قلب و مغز و کبد که سه عضو اصلی در بدن هستند را جذب می‌کند و به تبعیت از آن‌ها بقیه اعضا و بافت‌های بدن سالم حفظ می‌شوند، همچنین این ماده رطوبت معده را می‌گیرد و به آن کمک می‌کند تا هضم اولیه به خوبی صورت بگیرد.

وی بیان کرد: گاهی می‌توانیم از عسل برای تشخیص بارداری استفاده کنیم اگر خانومی در ماه اول و دوم دوره نداشته باشد و فکر کند که باردار است می‌توان کمی عسل را با آب ترکیب کرد و به او داد اگر حالت تهوع پیدا کرد باردار است، یعنی از راه طبیعت پی به طبیعت بدن می‌بریم.

متخصص طب سنتی عنوان کرد:‌ عسل حامل داروست و این قابلیت را دارد که دارو یا گیاهان دارویی مختلف را در بدن حمل کند و به محلی که این ‌دارو می‌خواهد اثر گذارد، ببرد و همچنین تأثیرگذاری بهتر دارو را تشدید می‌کند و به عنوان کمک کننده محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آشامیدن عسل همراه با روغن‌ها مثل روغن گل سرخ می‌تواند بعنوان ماده‌ای ضد سرفه استفاده شود و به سالم ماندن ریه‌های انسان کمک می‌کند افرادی که دچار رنگین شدن پوست می‌شوند (مثلاً قهوه‌ای تیره می‌شود) می‌توانند برای شفاف شدن پوست خود ترکیبات عسل را مصرف کنند.

  • ستایش محمدی
  • ۰
  • ۰

برخی ادویه‌جات نظیر زیره می‌تواند خواص شگفت‌انگیزی را برای سلامتی داشته باشند.

این بسیار عجیب است که دانه‌های بسیار ریز این ادویه قادر است کاهش وزن را برای افراد به ارمغان آورد.

مطالعات جدید حاکی از آن است که دانه‌های زیره به طور بالقوه قادر است در چربی بدن نفوذ کرده و به روشی مثبت سطح چربی‌های مضر در خون را کاهش دهد.

دانشمندان ایرانی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی مطالعاتی را بر روی ۸۸ زن که به اضافه وزنی مبتلا بودند انجام دادند. آنها این زنان را به دو گروه با دو رژیم غذایی متفاوت تقسیم کردند.

دسته اول ۳ گرم پودر زیره را با ۵ گرم ماست مخلوط کرده و به طور روزانه مصرف کردند گروه دوم نیز تنها با مصرف ماست (بدون افزودنی) مورد کنترل وزن قرار گرفتند. هر دو گروه مورد مشاوره تغذیه قرار گرفته و مصرف کالری آنها به ۵۰۰ کالری کاهش یافت.

به گزارش راز سلامتی نتایج نشان داد زنانی که مصرف زیره داشتند نسبت به گروه دوم ۳ پوند (۴/۱ کیلوگرم) کاهش وزن داشتند. همچنین اعضای این گروه با توجه به زیره مصرفی، ۶۴/۱۴درصد، میزان چربی‌سوزی داشتند.

نکته مهم اینجاست که این گروه کاهش میزان کلسترول ناشتا، LDL (کلسترول بد) و کاهش تری گلیسیرید را نیز تجربه کردند. علاوه بر همه اینها در افراد مصرف کنندگان زیره کاهش میزان شاخص توده و دور کمر بسیار چشمگیر بوده است.

زیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتواسترول می‌باشد که منشأ گیاهی داشته و قادر است با جذب کلسترول مضر در دستگاه گوارش باعث کاهش وزن شود.

آزمایشات بالینی نشان می‌دهد که مصرف غذاهای غنی شده با حداقل ۸/۰ گرم استرول‌های گیاهی و یا استانول می‌تواند سطح کلسترولی LDL را کاهش دهد.

همچنین این ادویه با پیشگیری از سرطان ارتباط نزدیکی دارد. منبع بسیار خوبی از آهن می‌باشد و از عملکرد سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کند.

 

  • ستایش محمدی
  • ۰
  • ۰

میثم شیرزاد متخصص طب سنتی درباره معده اظهار داشت: عدم رعایت تدابیر غذاخوردن موجب ضعف معده می‌شود.

به گفته وی عادت کردن به انجام تدابیر صحیح غذاخوردن, ممکن است به سرعت صورت نپذیرد ولی به تدریج عادت می‌شود.

این متخصص طب سنتی افزود: یکی از تدابیر صحیح غذاخوردن این است که تا گرسنه نشدیم, اقدام به غذا خوردن نکنیم. این دستوری است که چه افراد سالم و چه بیمار باید رعایت کنند.

شیرزاد ادامه داد: خالی شدن معده معمولاً دو تا سه ساعت بعد از صرف غذا اتفاق می‌افتد و گرسنگی در آن ساعات اتفاق نمی‌افتد بلکه چند ساعت بعد بروز پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: افرادی که بیماری‌های خاص دارند و بعد از خالی شدن معده گرسنگی‌هایی احساس می‌کنند که علائمی مثل لرزش، ضعف شدید و گاهی بی‌حالی جدی پیدا می‌کنند؛ این افراد بیماری خاصی دارند و باید مراجعه کنند و استثنا هستند از افراد دیگر که باید بلافاصله بعد از گرسنه شدن غذا را بخورند.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: اما به صورت کلی افراد تا زمانی که سیرند و احساس گرسنگی نکردند نباید غذا بخورند.

شیرزاد افزود: در این راستا عادتی رایجی شده است مثلاً در ادارات سر ساعت خاص می‌روند برای غذا و توجهی ندارند. این باعث می‌شود که غذای قبلی که معده هضم کرده است و به کبد فرستاده می‌شود, هنوز به خوبی هضم نشود.

وی بیان کرد: کبد عضو مهمی بعد از معده است که ادامه هضم در آنجا انجام می‌شود؛ کبد و بقیه بدن مشغول هضم غذای قبلی هستند و هنوز احساس گرسنگی ایجاد نشده است، در حالیکه عدم احساس گرسنگی یک علامت بسیار مهمی است برای اینکه بدن هنوز مشغول هضم غذای قبلی است.

این متخصص طب سنتی عنوان کرد: اگر بدون توجه به اینکه غذای قبلی در معده هضم نشده است و غذا مصرف شود, اختلال در هضم غذا ایجاد می‌شود, همچنین توان و انرژی هضمی را کاهش می‌دهد و هضم غذای قبلی را هم دچار اختلال می‌کند. بنابراین حتماً گرسنگی صادق باید ایجاد شود تا افراد به سمت غذا بروند.

  • ستایش محمدی
  • ۱
  • ۰

مرضیه قرائتی رعایت سته ضروریه یا شش اصل ضروری را در بالا بردن کیفیت زندگی مؤثر دانست و افزود: به‌طورکلی در طب سنتی توصیه‌هایی بر اساس سته ضروریه یا شش اصل ضروری وجود دارد که رعایت آن به افراد کمک می‌کند زندگی سالم‌تری داشته باشند و از ابتلا به امراض پیشگیری کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه کیفیت آب‌وهوا (محیط‌ زیست) از مهم‌ترین موارد سته ضروریه است که در ایجاد شادابی و نشاط نقش دارد، گفت: آلودگی هوا با اثر منفی بر روی اکسیژن خون باعث افزایش کسالت و خستگی روزانه می‌شود و تنفس هوای سالم با خون‌رسانی بهتر به اندام‌ها موجب نشاط و شادابی می‌شود.

وی در ادامه، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها را از دیگر موارد سته ضروریه برشمرد و تأکید کرد: با نزدیک شدن به فصل پاییز، آب‌وهوا به سمت سردی و خشکی می‌رود و با افزایش سودا در بدن باعث افزایش افسردگی و کسالت در انسان می‌شود؛ بنابراین لازم است افراد از خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هایی مانند فست فود و غذاهای کنسروی که سردی و خشکی را در بدن زیاد می‌کند، پرهیز کنند.

وی در ادامه افزود: خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هایی که طبع سرد دارند مانند ماست، خیار و عدس باعث کسالت و خواب‌آلودگی می‌شود. درحالی‌که به و سیب، از میوه‌های شادی بخشی هستند که توصیه می‌شود به‌صورت میوه تازه، مربا، خورش و آب‌میوه از آن‌ها استفاده شود. زرده تخم‌مرغ عسلی، گوشت گوسفندی و نخود نیز با داشتن طبع گرم باعث افزایش جریان خون لطیف در بدن و به دنبال آن احساس نشاط و شادابی می‌شوند.

قرائتی در ادامه به توضیح چگونگی خواب‌وبیداری به‌عنوان یکی دیگر از موارد سته ضروریه پرداخت و بیان داشت: در طب سنتی کیفیت خواب‌وبیداری افراد متناسب با سن، موقعیت، مزاج و جنس افراد تعریف می‌شود؛ برای مثال جوانی که می‌خواهد روز بانشاطی را سپری کند باید حداقل شش ساعت خواب شبانه مفید داشته باشد. توجه داشته باشید که باکیفیت‌ترین خواب مربوط به ساعات ۹ شب الی ۱ نیمه‌شب است، به‌طوری‌که هر یک ساعت خواب در این ساعات معادل دو ساعت خواب بعد از نیمه‌شب است.

این متخصص درباره حرکت و سکون به‌عنوان یکی دیگر از اصول شش‌گانه ضروری مؤثر در داشتن زندگی سالم، گفت: وضعیت حرکت و سکون بدنی افراد باید به‌گونه‌ای تنظیم که تعادل رعایت شود؛ فعالیت حرکتی منظم مثلاً سه روز در هفته، هر بار ۲۰ دقیقه پیاده‌روی باعث افزایش کیفیت زندگی و پیش‌گیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود.

این عضو انجمن علمی طب سنتی ایران در ادامه افزود: شخصی که شاغل است و ناچار است روزانه ۸ الی ۱۰ ساعت پشت کامپیوتر بنشیند باید سکون خود را به نحوی تنظیم کند که حداقل هر دو ساعت یک‌بار از جایش بلند شود. از دیدگاه طب سنتی نشستن‌های طولانی‌مدت پشت کامپیوتر، با ایجاد سردی و خشکی در بدن کسالت و خستگی را افزایش می‌دهد.

قرائتی در ادامه با اشاره به اینکه اعراض نفسانی (حالات روحی-روانی) از دیگر موارد سته ضروریه است، گفت: رفتارهایی که اثر مثبت بر حالات نفسانی انسان دارد، مانند شادی معتدل، نشست‌وبرخاست با افراد بانشاط، دیدن مناظر مفرح و شنیدن صداهای خوش و… باعث ایجاد نشاط و شادابی می‌شود و در مقابل شادی مفرط، غم و غصه، خشم و عصبانیت، دیدن صحنه‌های منازعه، بدگویی کردن پشت سردیگران و.. بر حالات نفسانی انسان اثر منفی داشته و باعث کسالت روحی می‌شود.

وی در توضیح آخرین مورد از موارد شش اصل ضروری طب سنتی، بیان داشت: احتباس و استفراغ به معنی چیزهایی است که در بدن می‌ماند یا از بدن دفع می‌شود (ادرار، مدفوع و..). توجه به این مورد به افراد کمک می‌کند زندگی سالم‌تر و بانشاط‌تری داشته باشند.

وی دراین‌باره افزود: ازدواج به‌موقع و داشتن روابط زناشویی سالم و متعادل باعث افزایش نشاط و شادابی می‌شود و بالا رفتن سن ازدواج و افراط وتفریط در رابطه جنسی موجب کسالت و افسردگی می‌شود.

  • ستایش محمدی